5 tips om je website te verbeteren in de huidige situatie

We leven in onzekere tijden en veel bedrijven worstelen met verandering en beperking. Nu zich bijna alles online afspeelt, is jouw online aanwezigheid belangrijker dan ooit en wil je goed gevonden worden. Maar veel mensen waren niet voorbereid op een dergelijke situatie en hadden geen idee dat hun site plotseling zo belangrijk zou worden. Om je hierbij te helpen, deel ik 5 tips die jouw website de boost geven die je nodig hebt.

  1. Verbeter de structuur van je website

Een effectieve manier om je website te verbeteren, is door opnieuw te kijken naar de web-structuur. Wanneer je zorgt voor meer relevante interne links, heeft de website meer kans om hoger te ranken. Een goede interne web-structuur helpt Google om je site beter te begrijpen en in kaart te brengen welke pagina’s het belangrijkst zijn. 

  1. Focus op de belangrijkste pagina’s

Content van hoge kwaliteit blijft cruciaal voor elke website. Kijk dus goed naar de inhoud van jouw belangrijkste pagina’s. Klopt alles? Is de informatie compleet? En wat kan beter? Hou ook de homepage en contactpagina up-to-date, zodat bezoekers over de laatste details beschikken. In deze tijd is goede communicatie extra belangrijk, vergeet dat niet!

  1. Laat je teksten herschrijven en/of optimaliseren

Teksten zijn de basis van iedere website en gelden als een van je meest krachtige online verkooptools. Ze worden vaak even snel zelf geschreven of staan al jarenlang in dezelfde woorden online. Zonde, want je kunt er véél meer uithalen. Leg ze daarom eens neer bij een copywriter, die op zoek gaat naar een nieuwe tone of voice en teksten schrijft die passen bij jouw professionele uitstraling.

Lees meer → Copywriting: commerciële teksten schrijven.

  1. Besteed meer tijd aan SEO

SEO staat voor Search Engine Optimization, of zoekmachine optimalisatie. Het doel is om je website zo te verbeteren dat een zoekmachine hem beter kan begrijpen. Deze optimalisatie moet plaatsvinden bij alle drie de pijlers van SEO: techniek, content en autoriteit. Werk samen met een SEO specialist en je webbouwer voor het beste resultaat.

Lees meer → SEO: hoger scoren in Google.

  1. Deel meer op social media

Het is waardevol om in deze situatie wat extra aandacht te besteden aan social media. Veel mensen zitten thuis en zijn constant op zoek naar informatie. Om verbonden te blijven met je klanten is het van belang dat je actief bent en contact houdt. Hou mensen op de hoogte van bepaalde activiteiten, nieuwe ideeën of vraag hoe je ze kunt helpen. Wees creatief en blijf vooral positief, daar pluk je later de vruchten van!

Hopelijk heb je iets aan deze 5 tips voor het verbeteren van je website.